Řízení a regulace kreditního rizika banky - Gnilobokova, Daria; Šedivý, Jan; Kováč, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce se zabývá analýzou kreditního rizika v oblasti bankovního podnikání z pohledu jeho měření a řízení. Práce je teoreticko-aplikačního charakteru. Teoretická část je věnována problematice bankovních rizik a vymezení postavení kreditního rizika mezi ostatními. Následně jsou popsány postupy používané při řízení kreditního rizika a jejich vztah k regulatorním koncepcím Basel II a Basel III, směrnici CRD IV a nařízení CRR. Praktická část je zaměřena na porovnání metod řízení kreditního rizika a ohodnocení finančního stavu ve třech komerčních bankách na území ČR.
Vedoucí práce: Jan Šedivý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses