Elementy populární kultury v programu výstav výtvarného umění v České republice - Schejbalová, Klára (2015)
Tato práce analyzuje podíl elementů masové kultury na současných českých výstavách výtvarného umění. Masová kultura je zde v teoretické části definována v kontrastu ke kultuře vysoké a lidové. Dále je pozornost věnována roli vkusu při hodnocení kultury, a jeho sociologické podmíněnosti. Cílem praktické části je ověřit závěr týkající se růstu zájmu o masovou kulturu pomocí analýzy vybraných výstav. Kritériem výběru je zde obecný zájem veřejnosti, tedy návštěvnost a zájem médií.