Elementy populární kultury v programu výstav výtvarného umění v České republice - Schejbalová, Klára; Janištinová, Anna; Kouba, Vojtěch, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Tato práce analyzuje podíl elementů masové kultury na současných českých výstavách výtvarného umění. Masová kultura je zde v teoretické části definována v kontrastu ke kultuře vysoké a lidové. Dále je pozornost věnována roli vkusu při hodnocení kultury, a jeho sociologické podmíněnosti. Cílem praktické části je ověřit závěr týkající se růstu zájmu o masovou kulturu pomocí analýzy vybraných výstav. Kritériem výběru je zde obecný zájem veřejnosti, tedy návštěvnost a zájem médií.
Vedoucí práce: Anna Janištinová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses