Aktuální intervenční režim České národní banky - Považanová, Eva; Houštecký, Martin; Skoupil, Lubomír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce je zaměřena na využití nekonvenčního nástroje devizového kursu v režimu cílování inflace Českou národní bankou v období, kdy standardní nástroje vyčerpaly svůj potenciál. Cílem práce je komplexně zhodnotit aktuální intervenční režim České národní banky. K tomuto zhodnocení jsem využila standardních metod porovnávání. V prvním případě jsem porovnávala cíle intervenčního režimu a cesty k jejich dosažení tak, jak je vyslovuje Česká národní banka se skutečným vývojem ekonomických veličin, a v druhém případě jsem uváděla srovnání intervenčního režimu v České republice a ve Švýcarsku s důrazem na výstup obou zemí z daného režimu, což spolu s podrobnou analýzou efektů intervencí je největším přínosem této práce.
Vedoucí práce: Martin Houštecký
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses