Fiskální politika Ruské federace po roce 2000 - Lipkin, Aleksei (2015)
Cílem mé bakalářské práce je analyzování fiskální politiky Ruské federace, vysvětlení principů této politiky, vymezení specifik jejího fungování, cílů, nedostatků, hlavních instrumentů a nástrojů. V první části práce je teoreticky popsána daná problematika týkající se fiskální a rozpočtové politiky a daňové soustavy. V další části je provedené zhodnocení současného daňového systému a celkové daňové zátěže v Ruské federaci. Dále se rozebírá struktura příjmů a výdajů veřejných rozpočtů Ruské federace, a jejích vývoj v čase. Je zde zhodnocen státní dluh Ruské federace a provedená analýza jednotlivých státních opatření na modelu agregátní nabídky a agregátní poptávky. V závěru je celkové zhodnocení fiskální politiky Ruské federace a shrnutí provedené práce.