Ekonometrická analýza úmrtnosti při dopravních nehodách ve vybraných světových zemích - Zikmund, Adam; Kuchina, Elena; Cahlík, Tomáš, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Silniční doprava je podstatnou součástí každodenního života. Na silničních komunikacích ale velmi často dochází k nehodám, které mohou způsobit zranění zúčastněných osob. V nejhorším případě může dojít dokonce k úmrtí. Tato bakalářská práce se zabývá ekonometrickou analýzou nejdůležitějších faktorů, které mají vliv na úmrtnost. Nejdříve seznamuje s použitou metodologií a s proměnnými, které jsou pro daný problém relevantní. V praktické části je představeno několik desítek ekonometrických modelů, pomocí nichž jsou zjišťovány a kvantifikovány vlivy proměnných. V závěru jsou vyhodnoceny a interpretovány výsledky analýzy.
Vedoucí práce: Elena Kuchina
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses