Generování Sudoku s využitím metod lineárního programování - Procházka, Jan (2015)
Tato práce se zabývá logickou hrou Sudoku, se zaměřením na možnosti generování zadání s využitím metod lineárního programování. Práce začíná popisem historie a pravidel a přehledem některých možných variant. Následuje stručný popis problémů s hodnocením obtížnosti Sudoku. V práci jsou dále vytvořeny modely pro řešení Sudoku pomocí metod lineárního programování a programování s omezujícími podmínkami. V poslední kapitole jsou popsány základní způsoby generování Sudoku a na jejich základě vytvořeny dva programy v systému Xpress-IVE. Na konec je provedeno stručné porovnání vytvořených programů.