Generování Sudoku s využitím metod lineárního programování - Procházka, Jan; Jablonský, Josef, 1955-; Sopko, Stanislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Tato práce se zabývá logickou hrou Sudoku, se zaměřením na možnosti generování zadání s využitím metod lineárního programování. Práce začíná popisem historie a pravidel a přehledem některých možných variant. Následuje stručný popis problémů s hodnocením obtížnosti Sudoku. V práci jsou dále vytvořeny modely pro řešení Sudoku pomocí metod lineárního programování a programování s omezujícími podmínkami. V poslední kapitole jsou popsány základní způsoby generování Sudoku a na jejich základě vytvořeny dva programy v systému Xpress-IVE. Na konec je provedeno stručné porovnání vytvořených programů.
Vedoucí práce: Josef Jablonský
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses