Vícekriteriální optimalizace - aplikace na výběr festivalových kapel - Písařová, Monika; Tichá, Michaela; Holý, Vladimír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Vícekriteriální programování je odvětví optimalizace. Bakalářská práce se zabývá vybranými metodami tohoto odvětví. Konkrétně pak těmi z okruhu metod s informací a priori. Tyto metody jsou nejprve v práci představeny a poté aplikovány na praktickou úlohu. Úloha se zabývá výběrem kapel, které vystoupí na festivalu. Vybrané kapely musí splňovat různá omezení a kritéria, která určí pořadatel festivalu. Cílem je najít takové řešení, které bude maximalizovat spokojenost návštěvníků a minimalizovat celkovou cenu a náročnost kapel. Výpočty u všech metod jsou prováděny pomocí optimalizačního programu LINGO. Závěr práce pak obsahuje celkové shrnutí výsledků všech metod, zhodnocení proč byla daná kapela vybrána či nevybrána a závěrečné doporučení.
Vedoucí práce: Michaela Tichá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses