Elektronické účtovné výkazníctvo - Kapusta, Michal; Mejzlík, Ladislav, 1961-; Pelák, Jiří, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Práca skúma súčasné a budúce možné využitia ICT v elektronickom účtovnom výkazníctve, popisuje vlastnosti, využitie a implementáciu EDI a XBRL, popisuje koncept online reportingu a kontinuálneho auditu, predstavuje oblasť umelej inteligencie a expertných systémov a ich aplikáciu v účtovníctve a audite, popisuje vývoj a využitie systému FRAANK pre extrakciu účtovných dát z databázy EDGAR, popisuje implementáciu kontinuálneho auditu v spoločnosti Siemens a nakoniec uvádza možné dôvody, prečo nie je využitý celý potenciál týchto technológií.
Vedoucí práce: Ladislav Mejzlík
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses