Vývoj ratingových a skóringových systémov - Petráš, Marek (2014)
Cieľom práce je popísať základné postupy pri tvorbe skóringových modelov využívaných vo finančných inštitúciách. Teoretická časť približuje metódy neurónových sietí, rozhodovacích stromov a logistickej regresie. Hlavnú pozornosť venujem detailnému popisu logistickej regresie ako najpoužívanejšj metóde. Praktická časť následne využíva teoretický základ pri výstavbe modelu kde zohľadňuje viacero možností pri jednotlivých krokoch vývoja.