Politická decentralizace jako nástroj řešení etnických konfliktů Bosna a Hercegovina - Jelínková, Kristina; Lisa, Aleš, 1956-; Bobková, Eva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cílem této práce je kritická analýza politické decentralizace jako nástroje řešení etnického konfliktu v Bosně a Hercegovině. První část práce představuje teoretický rámec obou hlavních témat, tj. etnického konfliktu a politické decentralizace. Zároveň jsou zde uvedeny specifické formy politické decentralizace v multietnické společnosti. Druhá část práce se zabývá konfliktem v Bosně a Hercegovině. Pozornost je soustřeďována především na průběh konfliktu, Daytonské mírové dohody a aktuální situaci již zmiňovaného balkánského státu.
Vedoucí práce: Aleš Lisa
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses