Analýza využití výsledku hospodaření podle IFRS pro stanovení základu daně v ČR - Karpau, Siarhei; Roe, Jana; Pelák, Jiří, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce seznamuje čtenáře se základními principy vykazování hospodářského výsledku podle mezinárodních účetních standardů a zkoumá možné daňové dopady při aplikaci výsledku z účetního výkazu zisku a ztrát podle IFRS pro základ daně z příjmů právnických osob v České republice. Cílem je stanovení výhod použití výsledku hospodaření podle IFRS jako základu daně a jeho srovnání se základem daně stanoveného dle české daňové legislativy. Práce se zaměřuje na analýzu účtování vybraných položek v obou systémech, které významně ovlivňují výši výsledku hospodaření a zkoumání dopadů v jejich rozdílech na základ daně. V praktické části odlišné přístupy k účtování těchto položek se vykážou v rozdílných výších výsledku hospodaření a základu daně dle dvou systémů. Závěrem práce shrnuje, že účetní výsledek podle IFRS je aplikovatelný pro základ daně, ale jeho zavedení by potřebovalo úpravy v daňové legislativě.
Vedoucí práce: Jana Roe
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses