Etické kódexy a ich uplatnenie v profesii audítorov, daňových poradcov a účtovníkov - Bilický, Peter (2015)
Diplomová práca sa zaoberá problematikou etiky a využívania etických kódexov v profesii audítorov, daňových poradcov a profesijných účtovníkov. Obsahom práce je všeobecné vysvetlenie základných etických princípov, vývoja etických kódexov a etiky v jednotlivých profesiách. Ďalej je pozornosť venovaná prípadom, keď došlo k porušeniu etických pravidiel v konkrétnych príkladoch a ich následnému riešeniu. Pre názorne vysvetlenie a lepšie pochopenie úlohy etiky sú súčasťou práce aj simulované prípady a ich analýza.