Etické kódexy a ich uplatnenie v profesii audítorov, daňových poradcov a účtovníkov - Bilický, Peter; Molín, Jan, 1978-; Králíček, Vladimír, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práca sa zaoberá problematikou etiky a využívania etických kódexov v profesii audítorov, daňových poradcov a profesijných účtovníkov. Obsahom práce je všeobecné vysvetlenie základných etických princípov, vývoja etických kódexov a etiky v jednotlivých profesiách. Ďalej je pozornosť venovaná prípadom, keď došlo k porušeniu etických pravidiel v konkrétnych príkladoch a ich následnému riešeniu. Pre názorne vysvetlenie a lepšie pochopenie úlohy etiky sú súčasťou práce aj simulované prípady a ich analýza.
Vedoucí práce: Jan Molín
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses