Vztah českých spotřebitelů k biopotravinám - Matoušková, Lucie (2015)
Tato bakalářská práce je zaměřena na trh biopotravin v České republice. Cílem bakalářské práce je identifikovat vztah českých spotřebitelů k biopotravinám a na základě výsledků marketingového výzkumu poskytnout marketingová doporučení subjektům působícím na tomto dílčím trhu. Nejprve jsou vymezeny pojmy ekologické zemědělství a biopotraviny a následně je představena současná situace trhu biopotravin v České republice. Teoretická část práce je věnována marketingovému výzkumu. Na základě vyhodnocení výsledků výzkumu jsou poskytnuta marketingová doporučení.