Daňové aspekty u vybraného podniku - Morc, Ladislav (2015)
Cílem práce je analyzovat daňové aspekty společnosti VAKO s.r.o. Začátek je věnován teoretickému rozboru určitých daní a popisu jejich výpočtu. Praktická část začíná ekonomickým rozborem společnosti několika finančními ukazateli. Jedna kapitola je věnována přijatým dotacím tímto podnikem. Následuje podrobné vyčíslení daní z příjmů, daně z nemovitých věcí, DPH, silniční daně a také spotřební daně. Z nich je vyvozeno celkové zatížení společnosti, které je poté porovnáno s výší přijatých dotací. Poslední kapitola je věnována možnosti snížení daňového zatížení a návrhem optimalizačních možností.