Daňové aspekty u vybraného podniku - Morc, Ladislav; Stavjaňová, Jana; Vítek, Leoš, 1970-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cílem práce je analyzovat daňové aspekty společnosti VAKO s.r.o. Začátek je věnován teoretickému rozboru určitých daní a popisu jejich výpočtu. Praktická část začíná ekonomickým rozborem společnosti několika finančními ukazateli. Jedna kapitola je věnována přijatým dotacím tímto podnikem. Následuje podrobné vyčíslení daní z příjmů, daně z nemovitých věcí, DPH, silniční daně a také spotřební daně. Z nich je vyvozeno celkové zatížení společnosti, které je poté porovnáno s výší přijatých dotací. Poslední kapitola je věnována možnosti snížení daňového zatížení a návrhem optimalizačních možností.
Vedoucí práce: Jana Stavjaňová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses