Zátěžové testy bank - Svobodová, Andrea; Blahová, Naďa, 1958-; Kaimova, Nadira; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou zátěžového testování v oblasti bankovnictví. Práce je rozdělena na dvě hlavní části. První část podrobně charakterizuje zátěžové testy jako analytický nástroj k hodnocení odolnosti finančních institucí v bankovním sektoru. Obsahuje podrobné informace o jejich vývoji, klasifikaci, procesu a konstrukci. Kapitoly věnované metodologii jednotlivých rizik zvlášť popisují nejpoužívanější postupy měření v zátěžových testech. Dále je zde zmíněn jejich rostoucí význam v oblasti bankovní regulace a dohledu v konceptu Basel II/Basel III. Druhá část práce se detailně věnuje evropským zátěžovým testům s důrazem na poslední test z roku 2014. Obsahuje také základní popis evropské dohledové architektury a shrnutí předcházejících testů z let 2009, 2010 a 2011. Poslední kapitola se věnuje budoucím krokům v oblasti zátěžového testování EU a nastiňuje možné cesty k jeho zlepšení.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses