Fundamentální analýza vybrané investiční příležitosti - Černohorská, Kristýna (2015)
Předmět této bakalářské práce lze rozdělit na dva oddíly. První se zabývá stručným vymezením základních druhů analýz akciových titulů -- fundamentální, technická a psychologická analýza. Hlavní důraz je zde však kladen na definování jednotlivých přístupů spadající do skupiny firemních fundamentálních modelů, sloužící ke kvantifikování vnitřní hodnoty akcie. Konkrétně se jedná o dividendové diskontní, ziskové, cash flow, historické, bilanční a kombinované modely. Druhá část je věnována praktické aplikaci vybraných modelů (jednostupňový dividendový diskontní, P/E ratio, P/BV ratio, P/S ratio, FCFE, historický a kombinovaný model). Tyto metody jsou použity na veřejně obchodovatelné akcie společnosti ČEZ, a. s. Následně dochází ke komparaci vypočtené výše tzv. "správné ceny" dle jednotlivých metod s aktuálním tržním kurzem. Výsledem celé práce je závěrečné investiční doporučení, zda danou akcii prodat, nakoupit či ponechat.