Mikropojištění v rozvojových zemí - Kalamaeva, Margarita (2015)
Cílem této bakalářské práce je seznámení čtenáře s oborem mikropojištění a nastínění budoucího vývoje mikropojistného trhu. Ze začátku se čtenáři dozvědí o pojmu a podstatě mikrofinančního sektoru jako celku a historii mikropojištění, která je s mikrofinancemi úzce spojená. Další subkapitoly jsou pro lepší porozumění tomuto oboru věnovány různým aspektům mikropojištění, jako jsou její cíle a pozitivní a negativní stránky. Nezbytnou součástí této práce je popsání produktů mikropojištění a způsobů jejich distribuce. A nakonec ve třetí části práce je uveden pravděpodobný vývoj mikropojistného trhu v budoucnu s nezbytnou analýzou současné situace ve vybraných regionech, pro kterou byly použity internetové zdroje s cílem postihnout nejaktuálnější statistiku a informace.