Evropský orgán pro cenné papíry a trhy a jeho činnost v prostředí IFRS - Kropáč, David (2015)
Bakalářská práce se zabývá deskripcí Evropského orgánu pro cenné papíry a trhy a to z hlediska jeho funkce, vzniku, zařazení v EFSF, pravomocí a povinností. Práce se také věnuje procesu schvalování rozpočtu a návrhům technických a prováděcích norem. Dále skrze Orgánem publikované dokumenty a korespondenci, včetně stručného popisu jejich obsahu a adresátů, zachycuje dopad činnosti instituce v oblasti korporátního reportingu. ESMA jako koordinátor vynucování finančních informací na evropské úrovni má dle Nadace IFRS jedinečný pohled na problematiku IFRS a Nadace se v červnu 2014 rozhodla tuto skutečnost využít a vymezit současnou a budoucí spolupráci Protokolem o kooperaci mezi Nadací IFRS a Orgánem na IFRS.