Evropský orgán pro cenné papíry a trhy a jeho činnost v prostředí IFRS - Kropáč, David; Vácha, Petr; Vašek, Libor, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce se zabývá deskripcí Evropského orgánu pro cenné papíry a trhy a to z hlediska jeho funkce, vzniku, zařazení v EFSF, pravomocí a povinností. Práce se také věnuje procesu schvalování rozpočtu a návrhům technických a prováděcích norem. Dále skrze Orgánem publikované dokumenty a korespondenci, včetně stručného popisu jejich obsahu a adresátů, zachycuje dopad činnosti instituce v oblasti korporátního reportingu. ESMA jako koordinátor vynucování finančních informací na evropské úrovni má dle Nadace IFRS jedinečný pohled na problematiku IFRS a Nadace se v červnu 2014 rozhodla tuto skutečnost využít a vymezit současnou a budoucí spolupráci Protokolem o kooperaci mezi Nadací IFRS a Orgánem na IFRS.
Vedoucí práce: Petr Vácha
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses