Komparace vybraných zemí z hlediska čerpání evropských peněz - Vinduška, Petr (2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou regionální politiky EU. První část se věnuje teoretickému vymezení regionální politiky. Vymezuje její základní principy, strategické dokumenty, soustavu strukturálních a investičních fondů a zdroje financování. Ve druhé části práce je provedena komparativní analýza, která sleduje schopnost zemí EU 27 čerpat předem alokované prostředky kohezní politiky EU v programovém období 2007 - 2013. Závěrečná část se zabývá vlivem regionální politiky EU na vývoj ekonomické úrovně v regionech zemí EU 27.