Komparace vybraných zemí z hlediska čerpání evropských peněz - Vinduška, Petr; Dufek, Luboš; Pavel, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou regionální politiky EU. První část se věnuje teoretickému vymezení regionální politiky. Vymezuje její základní principy, strategické dokumenty, soustavu strukturálních a investičních fondů a zdroje financování. Ve druhé části práce je provedena komparativní analýza, která sleduje schopnost zemí EU 27 čerpat předem alokované prostředky kohezní politiky EU v programovém období 2007 - 2013. Závěrečná část se zabývá vlivem regionální politiky EU na vývoj ekonomické úrovně v regionech zemí EU 27.
Vedoucí práce: Luboš Dufek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses