Financování vysokých škol v ČR a ve Švédsku - Škvařilová, Karolina; Urbánek, Václav; Bušovský, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Zvyšující se počet studentů nutí státy více přemýšlet o způsobech, jakými přerozdělí finanční prostředky vysokoškolským institucím. Tato práce v praktické části porovnává dvě země, Českou republiku a Švédsko. Porovnává výši vydaných prostředků na vzdělání v celkové výši i na konkrétní položky rozpočtů a analyzuje vývoj nejvyšších položek rozpočtu. V první, teoretické části jsou popsány metody a způsoby alokace veřejných finančních prostředků na vysokoškolské vzdělání obecně i pro obě srovnávané země.
Vedoucí práce: Václav Urbánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses