Externí a interní audit v bankách - Zelený, Jakub (2015)
Práce se zabývá externím a interním auditem ve finančních institucích, jejich historickým vývojem a legislativní úpravou. Cílem práce je rozebrat obecné charakteristiky a procesy, které jsou spojeny s výkonem externího a interního auditu a jejich vzájemnou spolupráci. Závěrečná část této práce se týká specifičnosti finančních institucí a rizik, kterým čelí a možnostem řízení těchto rizik. Dále se zabývá tím, jakým způsobem ovlivňuje legislativní požadavek na zavedení vnitřního kontrolního a řídicího systému v bance činnost externích auditorů.