Externí a interní audit v bankách - Zelený, Jakub; Blahová, Naďa, 1958-; Šedivý, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Práce se zabývá externím a interním auditem ve finančních institucích, jejich historickým vývojem a legislativní úpravou. Cílem práce je rozebrat obecné charakteristiky a procesy, které jsou spojeny s výkonem externího a interního auditu a jejich vzájemnou spolupráci. Závěrečná část této práce se týká specifičnosti finančních institucí a rizik, kterým čelí a možnostem řízení těchto rizik. Dále se zabývá tím, jakým způsobem ovlivňuje legislativní požadavek na zavedení vnitřního kontrolního a řídicího systému v bance činnost externích auditorů.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses