Testování úspěšnosti technické analýzy na měnovém páru EUR/USD - German, Igor; Vejmělek, Jan; Šíma, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cílem práce je sestavit úspěšnou obchodní strategii, kterou by bylo možné použít na mezinárodním devizovém trhu Forex. Splnění daného cíle je spojeno s vysvětlením základních pojmů ohledně obchodování na daném trhu, dále je uveden úvod do technické analýzy a vysvětlení jednotlivých indikátorů, na nichž je daná obchodní strategie založená. Praktická část obsahuje sestavení obchodní strategie a její otestování na reálných historických datech. Následně je provedená analýza obchodů a vylepšení dané strategie, která je následně otestována. K porovnání jsou uvedeny i výsledky testování na odlišném testovacím období. Na něm je otestována i vylepšená strategie, při které posoudíme, zda je univerzální a zda byla účinná i mimo zaměřené období. Hlavním přínosem této práce je podrobný návod k sestavení obchodní strategie, použití jednotlivých indikátorů a provedení analýzy dosažených výsledků. Také je posuzováno, zda je technická analýza za určité situace vhodná k použití a k odhalení vývoje měnového kurzu.
Vedoucí práce: Jan Vejmělek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses