Problémy společnosti Chrysler v návaznosti na analýzu finančního hospodaření FIAT GROUP - Prošek, Jan; Marek, Petr; Kuchyňa, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Cílem bakalářské práce je zachytit historický vývoj společností Chrysler a Fiat vedoucí k jejich fúzi, která byla započata roku 2009 a vyhotovit analýzu finančního hospodaření společnosti Fiat Group v rámci této fúze se zaměřením na období finanční krize. V první části je popsán dosavadní vývoj společnosti Chrysler v historickém kontextu. Historická část je primárně orientována na příčiny vzniku krizí automobilového průmyslu. Na konci této části je také v krátkosti shrnuta historie společnosti Fiat. Část druhá obsahuje nejprve kapitolu metodickou, kde jsou vysvětleny jednotlivé zvolené metodické principy a poté kapitolu praktickou, která obsahuje finanční analýzu společnosti Fiat Group pro roky 2007 až 2013 včetně predikce finanční tísně pomocí modelů Zeta skóre, IN a Kralicekova Quick Testu.
Vedoucí práce: Petr Marek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses