Analýza učetních a daňových dopadu pohledávek a jejich řízení uvnitř podniku - Hierweg, Ronald; Trnka, Michal; Molín, Jan, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Práce je zaměřena na pohledávky a dopady jejich existence v majetku podniku. Vysvětluje podstatu pohledávky. Objasňuje metody oceňování pohledávek, a jejich zařazení do účetnictví podniku. Předkládá základní instrumenty pro zajištění pohledávek, a analyzuje jejich účetní a daňové souvislosti. Popisuje metody snižování hodnoty pohledávek po splatnosti prostřednictvím opravných položek a odpisů. Vymezuje základní pravidla pro daňovou účinnost těchto prostředků. Hodnotí vývoj využívání faktoringu pro řízení a financování pohledávek v ČR. Analyzuje konkrétní účetní a daňové dopady využití faktoringu ve vybraném podniku.
Vedoucí práce: Michal Trnka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses