Riziká a dopady zlyhania clearingového domu - Jenis, Filip (2015)
Spolu so zavádzaním povinného clearingu OTC derivátov v posledných rokoch zaznamenala bezpečnosť clearingových domov zvýšenú pozornosť. Predmetom analýz sa stáva hodnotenie vhodnosti týchto produktov pre clearing a zvyšovanie odolnosti clearingových domov, avšak vyhýbajú sa rozboru situácie zlyhania clearingového domu. Naznačené problémy sú hlavnou témou bakalárskej práce, ktorá k danej problematike prispieva tvorbou nových názorov v oblasti regulácie aj riadenia rizík a zároveň sa snaží analyzovať dopady zlyhania vybraného clearingového domu, ktorým podľa autora nie je venovaná dostatočná pozornosť a predostiera návrh riešenia pri realizácii tejto udalosti.