Riziká a dopady zlyhania clearingového domu - Jenis, Filip; Veselá, Jitka; Špániková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Spolu so zavádzaním povinného clearingu OTC derivátov v posledných rokoch zaznamenala bezpečnosť clearingových domov zvýšenú pozornosť. Predmetom analýz sa stáva hodnotenie vhodnosti týchto produktov pre clearing a zvyšovanie odolnosti clearingových domov, avšak vyhýbajú sa rozboru situácie zlyhania clearingového domu. Naznačené problémy sú hlavnou témou bakalárskej práce, ktorá k danej problematike prispieva tvorbou nových názorov v oblasti regulácie aj riadenia rizík a zároveň sa snaží analyzovať dopady zlyhania vybraného clearingového domu, ktorým podľa autora nie je venovaná dostatočná pozornosť a predostiera návrh riešenia pri realizácii tejto udalosti.
Vedoucí práce: Jitka Veselá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses