Fenomén pašeráctví mezi Ruskem a Čínou - Gunbina, Irina; Mervart, Michal, 1977-; Červinská, Veronika; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cílem této bakalářské práce je provést vlastní analýzu a zjistit, které skupiny zboží se nejčastěji vyvážejí nelegálně z Ruska do Číny a, naopak, z Číny do Ruska a proč. Provedeným výzkumem jsem zjistila 3 základní skupiny zboží, které jsou exportovány nelegálně a ve velkém množství. A to jsou dříví, drogy a vzácné druhy živočichů a rostlin. Na základě zjištěných údajů je možné říct, že v současném Rusku fenomén pašeráctví je masovým a velice negativním jevem, který vyčerpává strategické zdroje státu.
Vedoucí práce: Michal Mervart
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses