Fundamentální analýza investiční příležitosti v oblasti těžby a dobývání nerostů - Arutyunyan, Arsen (2015)
Fundamentální analýza představuje široce využívanou mezi analytiky a nejkomplexnější metodu, která umožňuje udělat rozhodnutí o správném ocenění určitého aktiva na základě zkoumání globálních, odvětvových a firemních faktorů a událostí. Cílem této diplomové práce je popsat teoretické základy metod fundamentální analýzy, jejich použitelnost při rozhodování za existujících podmínek na ruském trhu a na praktickém příkladu ukázat použití fundamentální analýzy na konkrétním příkladě "Lukoil".