Trh s bitcoiny - Hovorka, Tomáš; Stádník, Bohumil; Rybák, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bitcoin vznikl před více než šesti lety a od té doby se prostředí kolem něj neustále vyvíjí. Tato bakalářská práce se věnuje analýze trhu s touto digitální kryptoměnou, která je na rozdíl od klasických měn postavena na decentralizaci. Práce je rozdělena na tři části. První se věnuje popisu bitcoinu, jeho historii, principům, odlišnosti od klasických měn a jiných kryptoměn a legislativě týkající se kryptoměn. Prostřední část je zaměřena na aktuální možnosti získání bitcoinů a jejich možné využití. Věnuje se problémům specifickým pro tento typ měny, možným očekávaným rizikům a současnému veřejnému povědomí o bitcoinu v české populaci. Poslední část analyzuje vývoj tržního kurzu a faktory, které ovlivňují pohyb ceny. Pokládá zásadní otázky, které jsou pro rozvoj bitcoinu a kryptoměn obecně rozhodující.
Vedoucí práce: Bohumil Stádník
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses