Starobní a pozůstalostní důchody v ČR - možný souběh - Vondrášková, Drahomíra (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá starobními a především pozůstalostními důchody v České republice. První kapitola je zaměřena na tři důchodové pilíře, které v současné době tvoří systém důchodové zabezpečení v České republice. Druhá kapitola podrobně rozebírá podobu starobních a pozůstalostních důchodů. Zabývá se podmínkami nároku a konstrukcí uvedených důchodů. V poslední kapitole je provedena analýza hospodaření dvou typů domácností starobních důchodců, zkoumá se zde spravedlnost v oblasti vdovských a vdoveckých důchodů a je zde navržena možná změna ve výplatě vdovských a vdoveckých důchodů.