Animace opuštěných budov prostřednictvím divadelní inscenace - Černá, Anna (2015)
Cílem této práce je průzkum, zda je divadelní představení ve formě site specific adekvátní formou pro animaci opuštěných budov. Práce obsahuje základní popis této umělecké formy a výčet některých projektů, které se zabývaly animací kultury. Dále jsou zde zmíněny ekonomické, marketingové a personální prostředky, které se v běžné praxi využívají. V teoretické části práce je také kladen důraz na analýzu organizace nezávislých festivalů, které se orientují na site specific projekty.Tato analýza se převážně zaměřuje na festival 4+4 dny v pohybu. Praktická část se zaobírá workshopem Štkaní, který se v posledních třech letech odehrál v opuštěném areálu Textilany v Novém Městě pod Smrkem. V práci se hodnotí kvalita managementu uskutečněných ročníků a vliv této aktivity na místní obyvatele. Práce došla k závěru, že aktivita spolku je přínosná za každých okolností a tudíž se divadelní představení site specific dá považovat za vhodný nástroj pro animaci opuštěných prostor.