Analýza životného poistenia v SR - Miri, Leila; Radová, Jarmila; Bártová, Hana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Daná bakalárska práca sa upriamuje na vývoj a aktuálnu situáciu životného poistenia na slovenskom poistnom trhu. Obecná časť je zameraná na všeobecnú charakteristiku poistenia, poistných odvetví a približuje čitateľovi význam uzavretia poistenia v dnešnej dobe. Zároveň približuje vývoj životného poistenia od roku 2001 po súčasnosť. V analytickej časti sú opísané najpredávanejšie produkty kapitálového a investičného životného poistenia troch najväčších poskytovateľov poistenia na Slovensku. Praktická časť analyzuje súčasnú situáciu životného poistenia na základe dotazníkového šetrenia a sumarizuje odpovede respondentov. Vypovedá o úrovni poistenosti, preferenciách poistnej inštitúcie, dôvodu uzavretia poistenia a názore respondentov na produkty životného poistenia.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses