Fondové hospodaření příspěvkových organizací - Lžička, Jan; Zouhar, Tomáš, 1981-; Ištvánfyová, Jana, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku fondového hospodaření příspěvkových organizací. První část charakterizuje příspěvkové organizace a popisuje, jakým způsobem hospodaří se svým majetkem a jakým způsobem je její činnost kontrolována. Dále je v této části práce zkoumán vztah mezi příspěvkovou organizací a jejím zřizovatelem. Druhá část se zabývá konkrétními fondy, které příspěvková organizace využívá během své činnosti, zejména sleduje možnosti tvorby a čerpání těchto fondů. Praktická část analyzuje fondové hospodaření příspěvkové organizace, konkrétně Městské knihovny v Praze. V závěrečné části je zhodnocen význam jednotlivých fondů Městské knihovny v Praze a také jsou zde uvedeny výsledky z poslední finanční kontroly, která byla provedena zřizovatelem.
Vedoucí práce: Tomáš Zouhar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses