Financování klubů vodního slalomu a jejich daňová optimalizace - Kudějová, Kateřina (2015)
Tato práce se zabývá financováním oddílů vodního slalomu v České republice, zdaněním jejich příjmů a daňovou optimalizací. Cílem práce je přehledný popis financování oddílů vodního slalomu v ČR, vývoj výše příjmů v posledních letech, daňová povinnost jednotlivých oddílů a také jejich daňová optimalizace. Bylo zjištěno, že kluby vodního slalomu hospodaří s vyrovnaným rozpočtem, jehož příjmová složka je složena z příjmů z veřejných rozpočtů i soukromého sektoru. Poměr těchto částí se mezi jednotlivými oddíly liší a liší se například také meziročně v jednom konkrétním oddíle. V práci navrhuji možná vylepšení současného stavu v oblasti financování oddílu i daňové optimalizace.