Tvorba a analýza portfólia cenných papierov - Štěpán, Pavel; Čech, Tomáš; Pracný, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalárska práca Tvorba a analýza portfólia cenných papierov je rozdelená na teoretickú a praktickú časť. Prvá časť práce je venovaná Modernej teórii portfólia, konštrukcii množiny efektívnych portfólií a výberu optimálneho portfólia. Ďalej sa práca zameriava na Model oceňovania kapitálových aktív, jeho predpoklady a spôsob využitia. V praktickej časti práce je na základe historických akciových kurzov vytvorené akciové portfólio, ktoré je neskôr predmetom analýzy. Cieľom práce je na základe reálnych dát zistiť funkčnosť teórie portfólia a Modelu oceňovania kapitálových aktív.
Vedoucí práce: Tomáš Čech
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses