Bankovní produkty z oblasti Cash Managementu pro podniky - Musilová, Markéta (2015)
Diplomová práce je zaměřena na cash management s akcentem na současnou produktovou nabídku bank z oblasti cash managementu pro podniky. Teoretická část práce se věnuje vymezení podnikového cash managementu a hlavních motivů, proč podniky drží a řídí hotovost a jaké náklady jsou s tím spojené. Druhá část práce je věnována bankovnímu cash managementu a charakteristice jednotlivých bankovních produktů, které podniky při řízení krátkodobých peněžních prostředků využívají. Tato část je obohacena o dílčí analýzy související s jednotlivými produkty. Práce ústí v návrh řešení řízení likvidity s využitím víceúrovňové cash poolingové struktury pro vybraný podnik.