Bankovní produkty z oblasti Cash Managementu pro podniky - Musilová, Markéta; Špániková, Kateřina; Staniek, Dušan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práce je zaměřena na cash management s akcentem na současnou produktovou nabídku bank z oblasti cash managementu pro podniky. Teoretická část práce se věnuje vymezení podnikového cash managementu a hlavních motivů, proč podniky drží a řídí hotovost a jaké náklady jsou s tím spojené. Druhá část práce je věnována bankovnímu cash managementu a charakteristice jednotlivých bankovních produktů, které podniky při řízení krátkodobých peněžních prostředků využívají. Tato část je obohacena o dílčí analýzy související s jednotlivými produkty. Práce ústí v návrh řešení řízení likvidity s využitím víceúrovňové cash poolingové struktury pro vybraný podnik.
Vedoucí práce: Kateřina Špániková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses