Rozvoj vůdcovství - Legnerová, Kateřina, 1965-; Dvořáková, Zuzana, 1960-; Kleibl, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Disertační práce se zabývá problematikou rozvoje vůdcovství v rámci podniků působících v České republice. Hlavním cílem práce zmapování současných trendů v oblasti rozvoje vůdcovství a navržení modelu pro rozvoj vůdcovství použitelného v rámci českého prostředí. Praktický kombinovaný výzkum srovnává, jak se liší využití metod rozvoje vůdcovství podle velikosti podniku, země vlastníka a odvětví, ve kterém podnik působí. V rámci výzkumu byly současně zmapovány hlavní očekávané výzvy v ekonomické oblasti do roku 2020 a navrženy možnosti, jakým způsobem se vůdci na tyto výzvy mohou připravit. V rámci práce je také popsán rozdíl v pojetí role vůdce v pobočkách nadnárodních firem a v podnicích s českým vlastnictvím.
Vedoucí práce: Zuzana Dvořáková
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor disert. práce]; disertace; dissertations