Pozvedni zrak - studentský projekt - Šindler, Marek (2015)
Cílem této práce je shrnout vznik a počátky studentského projektu Pozvedni zrak, který byl řízen bez teoretických znalostí projektového managementu a porovnat průběh tohoto projektu právě s teorií projektového řízení. Každá z fází projektu je porovnána s průběhem příslušných činností projektového týmu. Výsledkem práce je zjištění, že ač se postupy projektového týmu často značně lišily od doporučení teorie, projekt je možné označit za úspěšný. Kromě společenského a kulturního dopadu, byl projekt velkým přínosem pro realizační tým, který získal možnost nasbírat řadu cenný zkušeností.