Analýza podílu daní na příjmech rozpočtů obcí v ČR. - Nechvátal, Ondřej; Peková, Jitka, 1946-; Měrtlová, Libuše; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práce se zabývá analýzou daní v příjmech obcí v České republice včetně dopadu do jejich hospodaření a soběstačnosti. Hlavním cílem diplomové práce je zhodnotit vývoj daňových příjmů obcí a jejich podíl na celkových příjmech na příkladu čtyř velikostně různých obcí v Kraji Vysočina. Dílčím cílem je zhodnotit dopad změn v rozpočtovém určení daní na hospodaření vybraných obcí a vývoj jejich míry soběstačnosti. První část práce se věnuje postavení a působností obcí v ČR, jejich finančním hospodařením a soběstačností a vývoji rozpočtového určení daní. Druhá část je zaměřena na analýzu hospodaření vybraných obcí -- statutárního města Jihlavy, města Polné, městyse Staré Říše a obci Vanůvku. Cíle práce je dosaženo analýzou a komparací dat závěrečných účtů těchto obcí v letech 2007 -- 2013.
Vedoucí práce: Jitka Peková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses