Problematika zadluženosti domácností (jednotlivců) v době hospodářské krize - Hučíková, Nathalia; Bartošová, Jitka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Krejčová, Iva (2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou zadluženosti domácností (jednotlivců) v době hospodářské krize. V teoretické části věnuji svou pozornost nejprve vzniku hospodářské krize. Dále se zaměřím na to, jak se tato krize rozšířila v České republice a jaká opatření přijala naše země k tomu, abychom krizi překonali. Porovnám, jak se zadluženost vyvíjí ve Slovensku a rovněž provedu srovnání se státy Evropské unie. Uvedla jsem také hlavní pohnutky, které patří k nejčastějším důvodům zadlužení a jak vypadá struktura zadluženosti. Zjistila jsem, jaké finanční instituce fungují na českém trhu, a uvedla jsem zde přehled možností zadlužení. V práci je také zmíněno, jaká rizika hrozí v případě nesplácení a také východiska z těchto situací. V praktické části analyzuji vývoj zadluženosti domácností a pokusím se odhalit příčiny zadluženosti, které zvyšují zájem rodin o úvěry, půjčky a hypotéky.
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2015
Vedoucí práce: Jitka Bartošová
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2015
Keywords: hospodářská krize; domácnosti; zadluženost; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; economic crises; households; debt; bachelor's theses