Politický marketing a voľby prezidenta Analýza predvolebnej kampane prezidentských volieb na Slovensku 2014 - Žitná, Sabína; Vymětal, Petr; Smetanková, Daša; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2015)
Cieľom práce je analýza predvolebnej kampane prezidentských volieb na Slovensku v roku 2014 a analýza využitia marketingových nástrojov na ovplyvnenie voličov. V teoretickej časti sú popísané volebné systémy, voľba, postavenie a právomoci prezidenta Slovenskej republiky. Taktiež je táto časť venovaná problematike politického marketingu a modelom Lees-Marshment a Newmana. Praktická časť sa zaoberá popisom kandidátov na prezidenta, analýzou predvolebných kampaní a vynaložených financií na kampaň v súlade so zákonom. Podrobnejšie sa práca venuje trom najúspešnejším kandidátom pomocou analýzy ich predvolebných kampaní s využitím marketingových nástrojov súvisiacich s mierou ovplyvniteľnosti voliča pri voľbe.
Vedoucí práce: Petr Vymětal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses