Důchodová reforma v ČR se zaměřením na problematiku 2. pilíře - Táborský, Jan (2014)
Bakalářská práce na téma "Důchodová reforma v ČR se zaměřením na problematiku 2. pilíře" je rozdělena na dvě části. První část je věnována metodickému výkladu penzijních systémů, penzijního systému v České republice, jeho problémů a jeho komparace s penzijními systémy zemí Visegrádské čtyřky a zavedení 2. pilíře. Druhá část shrnuje vztah veřejnosti k 2. pilíři. Za účelem tohoto zhodnocení je zpracován dotazník a modely, jejichž získané hodnoty jsou použity k částečnému vysvětlení problematiky 2. pilíře.